Program: Luni - Duminică: 08:00 - 20:00
NOU! PEDIATRIE, INCLUSIV NOAPTEA
- La noi nu aștepți!
- Ecografie în fiecare zi
- Reducere 20% la consultații
Programări imediate
Nu mai sta pe gânduri când trebuie să alegi un pediatru care să îți consulte copilul. Sună-ne și cineva îți va răspunde instant. Programările se confirmă pe loc și te așteptăm în aceeași zi!
Fără timp de așteptare
Copilul tău are simptome ușoare spre moderate? Adu-ți copilul la Gauss Clinics și un medic pediatru te va primi la consult în cel mai scurt timp. Nu pleci fără tratament sau recomandări!
Program de Weekend
Nevoile copilului tău nu expiră pe timp de weekend. Alege să îți aduci copilul la Gauss Clinics, fie că ești din București sau din afara orașului.
Consultația pediatrică
Consultațiile pediatrice sunt necesare atât pentru diagnosticul afecțiunilor acute, cât și pentru monitorizarea creșterii în parametrii normali ai copilului, în toate etapele dezvoltării sale.
La Gauss Clinics consultațiile sunt disponibile imediat, cu program prelungit după-amiaza până la ora 20:00.
Tipuri de consultații
Consultație cu scop diagnostic
- se realizează atunci când copilul prezintă semne și simptome ale unei afecțiuni (viroze, răceli, tulburări digestive etc.) care îi alterează starea de sănătate
- un diagnostic este necesar cât mai rapid atât pentru instituirea unui tratament simptomatic, cât și cauzal
- la Gauss Clinics, consultațiile se confirmă rapid, telefonic, iar copilul poate fi examinat în aceeași zi de pediatrul nostru, astfel încât nu este nevoie să
- aștepți pentru un tratament sau o recomandare către alt specialist sau alte investigații. La noi faci primul pas spre o rezolvare corectă.
Consultații periodice
- sunt recomandate periodic în funcție de etapele de dezvoltare esențiale ale copilului, începând de la etapa de nou născut până la adolescență.
- acestea se realizază independent de vizitele care au loc atunci când copilul prezintă o afecțiune acută.
- cele mai numeroase vizite la pediatru au loc în primul an din viață, când au loc cele mai multe transformări.
- rolul lor este de a asigura o dezvoltare normală și de a îmbunătăți starea de sănătate (ex.: imunizări/vaccinări, măsurarea înălțimii și greutății, evaluarea văzului și auzului, a obiceiurilor alimentare etc.)
Consultație tip control
- are scopul de a monitoriza evoluția afecțiunii și răspunsul la tratamentul recomandat la prima consultație.
- se recomandă indiferent de evoluția favorabilă a copilului, pentru a ne asigura că semnele și simptomele s-au remis în urma tratamentului, și că acesta este bine tolerat.
Sună și fă o programare chiar acum!
Ecografia pediatrică
- Este singura investigație lipsită de radiații și care nu prezintă niciun risc pentru copil.
- Se poate realiza oricând și este utilă pentru evaluarea inițială a organelor și elaborarea unui diagnostic prezumtiv.
- Tipuri de ecografie pediatrică: Ecografia abdominală generală, Ecografia aparatului urinar (rinichi și vezica), Ecografia tiroidiana, Ecografia cardiacă, Ecografia de părți moi, Ecografia aparatului locomotor
Când se recomandă?
- În primele luni ale vieții cu scop de screening, având rolul de a depista anumite patologii cu care un copil poate fi predispus să se nască sau să le dezvolte
Exemplu: ecografia de sold, ecografia transfontanelara, ecografia cardiacă.
- Atunci când există semne și simptome specifice unor afecțiuni și sunt utilizate pentru a determina și evalua forma și structura organelor și de a evidenția modificări cu impact funcțional la nivelul acestora (glande endocrine, rinichi, ficat, pancreas etc.)
- În cadrul consultațiilor de rutină/periodice, completând monitorizarea dezvoltării normale a copilului.
- Pentru evaluare înaintea unei intervenții , evaluare după o intervenție sau pentru monitorizarea răspunsului la un tratament/terapie.
Cum îți pregătești copilul?
- Copilul trebuie să poarte haine confortabile
- Aduceți, după caz, rezultatele celor mai recente investigații (radiografii, RMN, CT etc.) și analize
- Pentru ecografia abdominală copilul nu trebuie să mănânce sau să bea pentru o perioada de timp înaintea investigației astfel:
– sugari: 2 ore
– 1-10 ani: 3-4 ore
– >11 ani: 6-8 ore - Pentru examinarea ecografică a regiunii pelvice și a vezicii urinare, copilul trebuie să bea o cantitate moderată de lichide:
– 3-5 ani: aprox. 250 ml, cu o jumătate de ora înainte
– 6-11 ani: 500 ml, cu o ora înainte
– >11 ani: 0.5-1 l, cu o ora înainte - Copilul nu trebuie lăsat să își golească vezica urinară înainte de examinare
Ce fel de afecțiuni tratăm?
- Tratăm afecțiuni cu simptome acute care necesită o îngrijire urgentă , dar care nu necesită prezența la camera de gardă, cu timpi lungi de așteptare.
- Îngrijirea urgentă este recomandată pentru cazurile care necesită o examinare în mai puțin de 24 de ore de la debutul afecțiunii în vederea obținerii unui tratament adecvat, dar care nu pun la risc starea copilului.
- Acomodăm programul conform nevoilor tale și ale copilului tău și suntem disponibili până la ora 20.00, inclusiv în weekend.
- Nu este necesară recomandarea sau trimiterea de la alt medic.
Cu ce te putem ajuta:
- Febră
- Vărsături și stări de greață
- Dureri de burtă
- Tuse persistentă și gât iritat
- Arsuri minore și iritații
- Răni minore
- Alergii