Ecografie Doppler Carotide, București

30% reducere la prima investigație

Ecografie Doppler Carotide, București

Sistem Doppler inteligent cu ecograf GE Vivid T8, 2023

0754561945

Ecografie Doppler Carotide, București

Locuri limitate în weekend.

0754561945
Gauss Clinics Logo

Ai primit recomandare de la medicul neurolog?

Vino să îți faci investigațiile complete: consult cardiologic, ecografie Doppler, EKG, test de efort și analize profil cardiologic.

Gauss Clinics Logo

Rezultatul pe loc

Primești rezultat explicat pe înțelesul tău direct de la medicul specialist cardiolog, precum și recomandări suplimentare (dacă este cazul).

Gauss Clinics Logo

Diagnostic precis

Beneficiezi de o investigație modernă cu ajutorul ecografului dotat cu soft inteligent Doppler AI, care contribuie la un rezultat mai sigur prin distingerea automată a valorilor parametrilor vaselor de sânge și eliminarea erorilor.

Avantajele oferite de ecografia Doppler carotide

 • Rol esențial în stratificarea riscului pentru accident vascular cerebral și boală arterială coronariana: Se poate repeta ori de câte ori este nevoie pentru monitorizare, fiind o procedură neinvazivă, neiradiantă și nedureroasă și cu costuri semnificativ reduse față de alte investigații imagistice.
 • Evaluează eficiența procedurilor chirurgicale de restabilire a fluxului sangvin normal în artere carotide , precum și poziționarea corectă a unui stent.
 • Rol în evaluare pre-operatorie: Se realizează pentru evaluarea fluxului sangvin (viteză de curgere, gradul de îngustare al arterelor, diagnosticul eventualelor malformații) înainte de o intervenție cardiovasculară pentru prevenirea complicațiilor neurocognitive
 • Investigație de primă intenție pentru screeningul stenozei arterelor carotide.

Sună și fă o programare chiar acum!

Când se recomandă ecografia Doppler carotide?

 • Factori de risc: Istoric familial de accident vascular cerebral, tabagism, valori ridicate ale colesterolului, obezitate, afecțiuni pre-existente (boală de rinichi, fibrilație atrială, diabet, boală coronariana ischemică, accident vascular cerebral în antecedente etc.)
 • Semne și simptome specifice care determină suspiciunea unui diagnostic: confuzie, cefalee (durere de cap), slăbiciune sau amorțeală pe o parte a feței sau a corpului, vedere încețoșată sau vedere periferică diminuată uni- sau bilaterală, dificultate în vorbire, amețeală sau lipsa de coordonare/echilibru motor, prezența suflului carotidian la ausculatația realizată de medic, etc.
 • Diagnosticul diverselor afecțiuni: Stenoza arterelor carotide, ateroscleroza arterelor carotide, malformații vasculare, anevrism, fistule arterio-venoase, tumori ale regiunii gâtului, tromboză etc.

Alătură-te clienților mulțumiți!

Pregătirea pacientului pentru ecografia Doppler carotide

 • Recomandăm purtarea unor haine confortabile, și fără accesorii/bijuterii la nivelul gâtului care să îngreuneze accesul sondei.
 • Nu există restricții legate de alimentație.
 • Vă rugăm sistați fumatul în ziua investigației întrucât substanțele nicotinice pot determina vasoconstricție care poate altera rezultatele ecografiei.
 • Aduceți cu dvs. rezultatele altor analize sau investigații, dacă le aveți.

Important pentru pacienți!

❗Urmăriți indicațiile oferite înaintea procedurii despre restricții cu privire la medicamente sau alte substanțe (dacă există) și îmbrăcăminte.

❗Dacă nu vă puteți prezenta la ora programării, să ne anunțati cât de curând posibil.

Citește mai multe despre ecografia Doppler carotide

Diagnosticul afecțiunilor vasculare cu ecografia Doppler

Edemul insotit de durere la nivelul picioarelor poate semnala prezenta bolii venoase cronice.

Ecografia hepatică

Ficatul este un organ localizat în etajul abdominal drept superior, fiind situat inferior de diafragm [...]

Ecografia renală și rolul ei în explorarea durerii de rinichi

Rinichii sunt organe pereche localizate de o parte si de alta a coloanei vertebrale, la [...]