Scintigrafie tiroidiană - Gauss Clinics - Rezultatele pe loc

Scintigrafie tiroidiană

PROGRAMARE ZILNICĂ
REZULTATUL PE LOC
Ce este si ce presupune

Scintigrafia tiroidiană examinează distribuția unei substanțe numită radiotrasor la nivelul țesutului tiroidian. Aceasta este detectată cu ajutorul unui aparat numit Gamma Camera. Examinarea conferă informații despre mărimea, forma, poziția și funcția glandei tiroide.

Cum ne pregatim

Captarea radiofarmaceuticului poate fi afectată de anumită medicație. În momentul în care sunteți programat telefonic pentru examinare, vă rugăm să comunicați dacă vă administrați medicație pentru glanda tiroidă, dacă ați folosit produse care conțin iod sau dacă ați realizat examinări CT cu substanță de contrast în ultimele luni. Este permis să consumați alimente și lichide înaintea examinării.

Pe lângă detaliile legate de forma, localizarea și mărimea glandei tiroide, prin scintigrafia tiroidiană se poate aprecia funcția glandei tiroide.
Această procedură nu presupune riscuri.
Nu există alergii și efecte secundare provocate de radiofarmaceutic.
Examinarea scintigrafică completează datele conferite de ultrasonografie, puncție aspirativă cu ac fin, probe de laborator.

Etapele Procedurii

Vi se va adminstra o injecție intravenoasă. Substanța injectată are nevoie de 20 de minute pentru a fi captată de țesutul tiroidian. În acest interval de timp sunteți rugat să așteptați. Veți fi chemat de tehnicianul imagist pentru a începe examinarea.
Înaintea începerii examinării sunteți rugat să eliberați zona cervicală. Obiectele de valoare le puteți lăsa în dulăpiorul special amenajat. Nu este nevoie să îndepărtați hainele.
Veți sta întins pe spate pe tot parcursul examinării. Aceasta va dura aproximativ 5 minute. Este posibil ca timpul necesar examinării să se modifice, în cazul în care este nevoie de imagini suplimentare. Procedura este complet nedureroasă. Arhitectura aparatului asigură o ambianță confortabilă pentru dumneavoastră.
După finalizarea examinării sunteți invitat să aveți o zi absolut normală. Vă rugăm să consumați mai multe lichide și să urinați mai des.

NU UITATI

 • Aduceți cu dumneavoastră actele medicale – dozări hormonale, ecografie tiroidiană.
 • Comunicați dacă vi s-au efectuat examinări CT, dacă luați medicație pentru tiroidă sau produse care conțin iod.
 • Vă puteți alimenta normal.
 • Dacă, din orice motiv, nu vă puteți prezenta pentru examinare, vă rugăm să ne anunțați cât de curând posibil.
 • Rol
  Importanța tiroidei și principalele afecțiuni ale acesteia. Scintigrafia tiroidiană

  Funcționarea corectă a glandei tiroide – esențială pentru un organism sănătos Știați că mare parte din funcțiile organismului nostru sunt […]

  Citește articolul