Scintigrafie nodul santinelă - Gauss Clinics - Rezultatele pe loc

Scintigrafie nodul santinelă

DOCTORI CU EXPERIENȚĂ
PROGRAMARE IN ACEEAȘI ZI
REZULTATUL PE LOC
Ce este si ce presupune

Această procedură, numită si LIMFOSCINTIGRAFIE, identifică numărul și localizarea anatomică a ganglionilor santinelă, fiind o etapă indispensabilă în stadializarea și algoritmul terapeutic al unor patologii oncologice. În patologia oncologică, diseminarea bolii se produce în principal pe cale limfatică. De aceea, evidențierea invaziei ganglionilor limfatici este extrem de importantă în stadializarea bolii și în stabilirea atitudinii terapeutice. Examinarea scintigrafică poate localiza ganglionii loco-regionali, oferind chirurgului informații utile în vederea tipului de intervenție chirurgicală.

Cum ne pregatim

Nu este necesară nicio pregătire pentru această examinare.

Informațiile oferite chirurgului prin această examinare sunt indispensabile unei abordări oncologice corecte.
Această procedură nu presupune riscuri.
Nu exisă efecte secundare și nici alergii provocate de substanța injectată.

Etapele Procedurii

Examinarea scintigrafică presupune injectarea subcutanată, peritumorală a unui produs radiofarmaceutic. Achiziția de imagini se realizează în mai multe etape: la câteva minute după injectare și apoi la 1 – 1,5 ore postinjectare.
Veți fi așezat pe patul de examinare, unde trebuie să stați relaxat. Medicul sau tehnicianul vă va injecta o substanță numită radiofarmaceutic. Această procedură se va realiza delicat, cu mare atenție, astfel încât să simțiti doar o mică înțepătură.
Vor exista mai multe momente ale achiziției de imagini, unele imediat după injectare, iar ultimele după o perioadă de așteptare de două ore. Aparatul se va roti în jurul dumneavoastră, dar fără a vă atinge.
La finalul examinării se vor marca la nivelul pielii unele repere care vor marca ganglionul santinelă și care vor folosi medicului chirurg. Sunteți rugat să nu ștergeți aceste semne până după procedura chirurgicală.

NU UITATI

  • Aduceți cu dumneavoastră examinările imagistice efectuate, precum și toate actele medicale realizate pentru patologia dumneavoastră
  • În dimineața examinării vă puteți alimenta normal, dacă medicul chirurg nu vă indică altfel
  • Dacă, din orice motiv, nu vă puteți prezenta pentru examinare, vă rugăm să ne anunțați cât de curând posibil.
  • Rol