Scintigrafie osoasă - Gauss Clinics - Rezultatele pe loc

Scintigrafie osoasă

1 Loc Liber Astăzi
Rezultatul pe loc
Dr. Albert Pal 30 ani Experiență
Ce este si ce presupune

Scintigrafia osoasă este procedura diagnostică prin care sunt obținute imagini ale oaselor cu ajutorul unui radiotrasor. Această substanță este injectată intravenos și se distribuie la nivelul sistemului osos, care este scanat cu ajutorul unei Gamma Camere.

Cum ne pregatim

Nu este necesară o pregătire prealabilă. Este permis să consumați alimente și lichide și să vă administrați medicația uzuală înaintea examinării. În cele trei ore de la injectarea radiotrasorului până la achiziția imaginilor este important să beți 1,5 – 2 litri de lichid și să goliți vezica frecvent.

Evaluează modificările sistemului osos înainte ca acestea sa fie vizibile pe o examinare convențională radiologică.
Procedura este nedureroasă.
Procedura este neinvazivă.
Permite evaluarea întregului schelet în urma unei singure injectări.
Completează informațiile aduse de radiografia osoasă, CT si RMN.

Etapele Procedurii

Vi se va administra o injecție intravenoasă cu radiofarmaceuticul specific examinării. Nu veți simți nimic deosebit, nu veți avea efecte secundare. Substanța injectată nu vă va afecta starea de sănătate.
În unele cazuri, se va realiza o scanare imediat după administrarea injecței. În altele, este necesar un timp de așteptare de 3 ore, în care sunteți rugat să consumați cei 1,5 – 2 litri de lichid.
Scanarea durează aproximativ 30 de minute. Aparatul se va mișca în jurul dumneavoastră, fără a vă atinge. Procedura este complet nedureroasă. Arhitectura aparatului asigură o ambianță confortabilă pentru dumneavoastră.
Veți fi chemat pentru începerea procedurii. Este necesar să îndepărtați obiectele metalice. Nu este necesar să vă dezbrăcați.

NU UITATI

 • Aduceți cu dumneavoastră, după caz, radiografii, CT, RMN, analize de laborator, precum și toate examinările efectuate pentru patologia dumneavoastră.
 • Vă puteți administra medicamentele normal.
 • Vă puteți alimenta normal.
 • Dacă, din orice motiv, nu vă puteți prezenta pentru examinare, vă rugăm să ne anunțați cât de curând posibil.
 • Rol
  Scintigrafia osoasă

  Scintigrafia osoasă – o investigație rapidă, sigură și non-invazivă prin care poți depista afecțiuni oncologice Diagnosticarea corectă a afecțiunilor oncologice, […]

  Citește articolul
  Cancerul de prostata – Rolul SCINTIGRAFIEI

  Care este procesul de depistare a cancerului de prostată? Metode de screening și diagnosticare    Cancerul de prostată – unul […]

  Citește articolul