Scintigrafie paratiroidiană - Gauss Clinics - Rezultatele pe loc

Scintigrafie paratiroidiană

PROGRAMARE ZILNICĂ
REZULTATUL PE LOC
Ce este si ce presupune

SPECT-ul de paratiroide este procedură imagistică prin care se face posibilă localizarea glandelor paratiroide hiperfuncționale. Aceasta permite chirurgului o abordare minim invazivă. Scintigrafia paratiroidiană se utilizează pentru a localiza leziunile glandelor paratiroide, utilizând substanțe radiofarmaceutice. Acestea se localizează la nivelul glandei tiroide și a paratiroidelor, fiind detectate cu ajutorul unui aparat numit Gamma Camera.

Cum ne pregatim

În momentul în care sunteți programat telefonic pentru examinare, vă rugăm să comunicați dacă vă administrați medicație pentru tiroidă, dacă ați folosit produse care conțin iod, preparate care conțin Vitamina D, sau dacă ați realizat examinări CT cu substanță de contrast în ultimele luni. Este permis să consumați alimente și lichide înaintea examinării.

Scintigrafia paratiroidiană este neinvazivă, nedureroasă și oferă informații foarte importante pentru medicul endocrinolog și chirurg.
Această procedură nu presupune riscuri.
Nu exisă efecte secundare și nici alergii provocate de substanța injectată.
Scintigrafia completează rezultatele ecografiei, computer tomografiei și explorărilor de laborator.

Etapele Procedurii

Vi se va administra o injecție intravenoasă cu radiofarmaceuticul specific examinării. Nu veți simți nimic deosebit, nu veți avea efecte secundare. Substanța injectată nu va afecta starea de sănătate.
Veți fi chemat pentru începerea procedurii. Este necesar să îndepărtați obiectele metalice. Nu este necesar să vă dezbrăcați.
Examinarea se efectuează în mai multe etape. Se va realiza o scanare imediat după administrarea injecței, următoarea scanare realizându-se la 1,5 ore.
Aparatul se va mișca în jurul dumneavoastră, fără a vă atinge. Procedura este complet nedureroasă. Arhitectura aparatului asigură o ambianță confortabilă pentru dumneavoastră.

NU UITATI

 • Aduceți cu dumneavoastră actele medicale – dozări hormonale, PTH, calcemia, ecografie tiroidiană.
 • Comunicați dacă vi s-au efectuat examinări CT, dacă luați medicație pentru tiroidă sau produse care conțin Iod.
 • Vă puteți alimenta normal.
 • Dacă, din orice motiv, nu vă puteți prezenta pentru examinare, vă rugăm să ne anunțați cât de curând posibil.
 • Rol
  Ce legătură este între calciu și glandele paratiroide? Scintigrafia paratiroidiană

  Cei mai mulți dintre noi sunt familiarizați cu existența și funcția glandei tiroide. La fel de importante ca tiroida sunt […]

  Citește articolul