Scintigrafie renală - Gauss Clinics - Rezultatele pe loc

Scintigrafie renală

FĂRĂ ANESTEZIE
SERVICIU COMPLET. BRANULA SE MONTEAZĂ ÎN CLINICĂ
COPII DE LA 2 LUNI
Ce este si ce presupune

Acest tip de examinare evaluează rinichii, ureterele și vezica urinară prin utilizarea unei substanțe denumită radiofarmaceutic. Scintigrafia determină cu mare acuratețe funcția renală, oferind în același timp și informații morfologice. Toate aceste date sunt înregistrate de un aparat medical numit Gamma Camera.

Cum ne pregatim

În dimineața dinaintea examinării puteți să vă alimentați normal. Pentru efectuarea examinării este necesară hidratarea cu aproximativ 500ml de lichid. Dacă examinarea se va realiza copilului dumneavoastră, puteți aduce lapte, lichidul preferat, jucării sau alte obiecte care îi sunt familiare, pentru a putea sta liniștit și relaxat în timpul procedurii.

Medicul solicitant primește informații importante referitore la funcția fiecărui rinichi.
Această procedură poate fi efectuată și pacienților alergici la compuși iodați, pentru care nu se poate realiza computer tomografie cu contrast.
Această procedură nu presupune riscuri.
Nu exisă efecte secundare și nici alergii provocate de substanța injectată.
Examinarea scintigrafică completează datele conferite de ultrasonografie și computer tomografie.

Etapele Procedurii

Vi se va injecta intravenos o substanță numită radiofarmaceutic. Din acest moment, este important să rămâneți nemișcat. Arhitectura aparatului asigură o ambianță confortabilă pentru dumneavoastră. În cazul examinării copiilor, este recomandabil să rămâneți lângă aceștia pe parcursul procedurii.
În unele cazuri, după finalizarea examinării, poate urma o pauza în care trebuie să vă plimbați, să urinați, pentru ca apoi să mai fiți poziționat pe patul de examinare pentru încă 10 minute.
Durata achiziției de imagini este de 30 de minute.
Este posibil ca, după 20 de minute de la începerea examinării, în funcție de caz, să se injecteze o substanță care va favoriza diureza.

NU UITATI

  • Aduceți cu dumneavoastră examinările renale efectuate: ecografii, urografii, CT, precum și toate actele medicale realizate pentru patologia dumneavoastră.
  • În dimineața examinării vă puteți alimenta normal.
  • Dacă, din orice motiv, nu vă puteți prezenta pentru examinare, vă rugăm să ne anunțați cât de curând posibil.
  • Rol
    Investigații imagistice: diferențele dintre SCINTIGRAFIE, RMN si CT

    În cazul în care medicul suspectează prezența unei boli, e nevoie de investigații imagistice amănunțite, în lipsa cărora nu poate […]

    Citește articolul