TEst de efort București

Experți în cardiologie: investigații sigure și rapide.

Doar 1 loc disponibil Vineri. Sună și rezervă locul acum.

Control cardiologic rapid. Rezultate în câteva minute.

Gauss Clinics Logo

Rezultate sigure

Aparatură modernă dotată cu program eficient de evidențiere a valorilor critice, de identificare a pacienților cu risc de moarte subită și de diagnostic precis a bolii coronariene la femei cu simptome atipice (Cardiosoft, GE Healthcare).

Gauss Clinics Logo

Asistență continuă

Medicul îți va supraveghea activitatea pe toată durata testului de efort pe bandă rulantă și va identifica toate modificările ce pot apărea pe electrocardiogramă (EKG). Este o metodă sigură, care nu pune în pericol pacientul, întrucât ritmul cardiac și tensiunea sunt măsurate la fiecare 3 minute.

Gauss Clinics Logo

Testare rapidă

Este o metodă simplă și eficientă de analiză a activității inimii, care va permite medicului să determine cât de bine se contracta și cât de bine se oxigenează mușchiul inimii pe timp de efort. Testarea nu durează mai mult de 15 minute.

Avantajele oferite de testul de efort

  • Metodă neinvazivă și nedureroasă, ușor de efectuat și disponibilă rapid
  • Superioară electrocardiogramei de repaus (EKG): Diagnostic îmbunătățit prin testarea la efort pe bandă rulantă, mai eficientă la identificarea pacienților cu boală arterială coronariană ischemică sau aritmii
  • Valoare predictivă importantă: Determina probabilitatea de a dezvolta evenimente cardiace nefavorabile în viitor
  • Evaluează eficiența tratamentelor: În baza observațiilor se poate determina dacă pacientul continuă cu același tratament sau trebuie schimbat
  • Combinat cu investigațiile imagistice (ecocardiografie sau scintigrafie), oferă o analiză completă structurală, morfologică și funcțională a inimii și vaselor de sânge principale și vaselor coronare.

Sună și fă o programare chiar acum!

Când se recomandă testul de efort?

  • Diagnosticul afecțiunilor: boală cardiacă congenitală, insuficiență cardiacă congestivă, boală arterială coronariană, valvulopatii, cardiopatie hipertrofică.
  • Evaluarea riscului cardiovascular la sportivi de performanță, piloți, persoane care vor să se apuce de exerciții fizice după o perioada lungă de inactivitate, înainte de începerea unui tratament sau înainte de o intervenție, la persoane cu istoric familial de boli cardiovasculare și persoane cu diabet sau alte afecțiuni ce cresc riscul de a dezvolta o boală cardiacă.
  • Prezența simptomelor: durere în piept/angină, aritmii, dispnee, amețeală.

Alătură-te clienților mulțumiți!

Pregătirea pentru testul de efort

  • Este recomandat un consult inițial în care pacientul discută cu medicul simptomele resimțite sau afecțiunile sale, medicație sau suplimente, întrucât se poate decide ajustarea sau oprirea anumitor tratamente înainte de testul de efort. 
  • Uneori, se recomandă menținerea medicației pentru a evalua eficiența terapiei prescrise.
  • Se recomandă purtarea unor haine de tip sport.
  • În dimineața investigației se recomandă un mic dejun ușor sau repaus alimentar cu 4 ore înainte.
  • Energizantele, băuturile cu cafeină sau pe baza de alcool, precum și țigările sunt contraindicate.
  • Pentru pacienții diabetici este recomandată efectuarea testului la efort în primele ore ale dimineții.

Monitorizarea sau testul de efort propriu-zis

  • Se realizează test de efort pe bandă rulantă. Pacientului i se vor atașa 12 electrozi adezivi pe piept, conectați la monitorul EKG, care  vor înregistra activitatea electrică a inimii pe timp de efort. Electrcardiograma poate identifica modificări de ritm, a frecvenței cardiace sau anumite modificări care se asociază cu o perfuzie scăzută la nivelul miocardului (indicator de ischemie)
  • Se realizează conform protocolului Bruce care constă în creșterea treptată a vitezei de mers pe bandă rulantă și a unghiului de înclinare.
  • Protocolul Bruce poate fi modificat în funcție de capacitățile fizice ale pacientului, mai ales în cazul persoanelor în vârstă sau ale pacienților ale căror abilități motorii sunt limitate într-un fel sau altul. 
  • După atingerea nivelului de efort maximal (85% din maximul frecvenței cardiace) urmează o perioadă de 4 minute de revenire la mers ușor.

Important pentru pacienți!

❗Aduceți cu dvs. dosarul medical sau rezultatele celor mai recente investigații (dacă aveți): ecografie, EKG, coronarografie, analize.

❗Urmăriți indicațiile oferite înaintea procedurii despre medicație, alimentație, îmbrăcăminte.

❗Aduceți medicamentele cu dumneavoastră.

❗Informați medicul dacă aveți condiție fizică deosebită (proteză genunchi/sold), afecțiuni speciale, alergii, înaintea începerii procedurii.

❗Dacă nu vă puteți prezența la ora programării, să ne anunțati cât de curând posibil.

Citește mai multe despre scintigrafia miocardică

Diagnosticul imagistic al bolii ischemice

Scintigrafia miocardică, ecografia de stres, RMN-ul miocardic, Angio-CT-ul, angiografia coronariană sunt toate investigații moderne și [...]

Scintigrafia miocardică: baza procedurii de revascularizare cardiacă

Infarctul miocardic reprezintă una dintre cele mai frecvente și serioase complicații ale bolii coronariene ischemice, [...]

Rolul scintigrafiei în diagnosticul amiloidozei cardiace

Ce este amiloidoza cardiacă? Amiloidoza este o afecțiune care apare în urma depunerii de amiloid [...]