CONSULTAȚIE CARDIOLOGIE, București

30% reducere la consult cu ecografie inclusă

CONSULTAȚIE CARDIOLOGIE, București

Programare rapidă. Îți răspundem instant.

0754561945

CONSULTAȚIE CARDIOLOGIE, București

Ai nevoie de a doua opinie? Contactează-ne!

0754561945

Dr. Mihnea Căldăraru
Medic specialist cardiologie

Competențe ecografie cardiacă. Experiență în cardiologie intervențională dobândită în cadrul programului național „RO-STEMI”.

Gauss Clinics Logo

Câștigi timp

Te programăm la consult, ecografie și analize în aceeași săptămână, în funcție de necesitățile tale.

Gauss Clinics Logo

Program convenabil

Locuri libere și după ora 17:00.

Gauss Clinics Logo

Evaluare completă

Realizăm investigații complete pentru inimă, într-un singur loc: consult inițial, EKG, test de efort, ecocardiografie, scintigrafie, analize profil cardiologic

Avantajele oferite de consultul cardiologic

 • Diagnosticul timpuriu al afecțiunilor silențioase. Multe afecțiuni majore sunt diagnosticate doar atunci când evoluția lor a ajuns într-un punct culminant, fiind mult prea târziu pentru a evita o intervenție chirurgicală. Una dintre cele mai frecvente afecțiuni care pot trece nedetectate este boala coronariană ischemică
 • Costuri reduse. Consultațiile regulate, în contextul factorilor de risc existenți, reduc cheltuielile asociate afecțiunilor netratate la timp (costul tratamentelor lunare, costul investigațiilor periodice pentru monitorizare, costul intervențiilor, costul înlocuirii dispozitivelor, costul internărilor etc.)
 • Elimină suspiciunea unei boli. Simptome precum durere în piept, dispnee (respirație dificilia), palpitații sunt comune multor afecțiuni, de aceea un simplu consult la medicul de specialitate poate elimina cauze de natură cardiovasculară, iar în cazul confirmării unui diagnostic cardiovascular se poate remedia sau interveni rapid, prin investigații suplimentare (ex.:ecografie) și instituirea unui tratament potrivit (modificarea stilului de viață prin dietă și exerciții fizice regulate, tratamente de reducere a colesterolului sau pentru intoleranță la glucoză etc.)

Când se recomandă consultul cardiologic?

 • Evaluare de rutină: Specialiștii recomandă evaluarea de rutină (screening) o dată la 2 ani începând cu vârstă de 40 de ani, și o dată la un an începând cu vârsta de 50 de ani. 
 • Factori de risc: Hipertensiunea arterială, Dislipidemie (colesterol și trigliceride crescute), Diabet zaharat, Tabagism, Sedentarism (lipsa activității fizice), Obezitate, Boli cardiovasculare prezente în familie, Boală cronică de rinichi, Cancer, Afecțiuni ale tiroidei (hipertiroidism sau hipotiroidism), Infecția cu coronavirus etc.
 • Semne și simptome specifice: palpitații (aritmii), durere în piept (angină pectorală), dispnee (dificultatea de a respiră), modificări de tensiune (hipertensiune sau hipotensiune), amețeli, varice, dureri de picioare, picioare “grele”, edeme ale pleoapelor sau gleznelor

Sună și fă o programare chiar acum!

Cum te pregătești pentru consultul cardiologic?

Fă o lista cu istoricul privind sănătatea ta de-a lungul timpului și un istoric al familiei tale: afecțiuni pe care le-ai avut sau pe care le ai (inclusiv alergii), care au necesitat tratament și/sau spitalizări, operații sau investigații majore, și afecțiuni cronice ale rudelor (în special cele de gradul I), cum ar fi boală cronică de rinichi, diabetul zaharat de tip 1 sau 2, dislipidemii, hipertensiune arterială esențială, anevrisme etc.

Fă un dosar cu cele mai recente analize și investigații (din ultimul an) și o listă cu medicația pe care o iei în prezent (inclusiv suplimente alimentare) și/sau dispozitive medicale folosite (doar dacă este cazul).

Notează-ți orice simptom pe care l-ai experimentat în ultima perioadă și care ți s-a părut suspect.

Fă o lista cu întrebări pe care doreșți să le adresezi medicului.

În funcție de motivul programării pentru consultul cardiologic, medicul poate cere realizarea mai multor teste și analize.

Printre cele mai recomandate analize și teste diagnostice se numără:

 • analize de sânge (hemoleucogramă, biochimie)
 • analize de urină
 • testul de efort (EKG cu efort pe bandă rulantă sau bicicletă eliptică)
 • EKG (Electrocardiogramă) de repaus
 • scintigrafie miocardică de stres (efort fizic sau adenozina) sau ecografie cardiacă de stres (efort fizic sau dobutamină)
 • ecografia cardiacă simplă (de repaus)
 • angiografia coronariană
 • CT sau RMN

Verifică Pachetele medicale oferite de Gauss Clinics.

Alătură-te clienților mulțumiți!

Important pentru pacienți!

❗Aduceți cu dvs. dosarul medical cu cele mai recente investigații și/sau analize, precum și lista cu medicamente/plan de tratament actual (dacă aveți)

❗Dacă nu vă puteți prezenta la ora programării, să ne anunțati cât de curând posibil.

Citește mai multe despre consultul cardiologic

Diagnosticul imagistic al bolii ischemice

Scintigrafia miocardică, ecografia de stres, RMN-ul miocardic, Angio-CT-ul, angiografia coronariană sunt toate investigații moderne și [...]

Scintigrafia miocardică: baza procedurii de revascularizare cardiacă

Infarctul miocardic reprezintă una dintre cele mai frecvente și serioase complicații ale bolii coronariene ischemice, [...]

Rolul scintigrafiei în diagnosticul amiloidozei cardiace

Ce este amiloidoza cardiacă? Amiloidoza este o afecțiune care apare în urma depunerii de amiloid [...]